Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Χαλίλ Γκιμπράν - Ο περιπλανόμενος

Τελείωσα απόψε τον "Περιπλανόμενο" του Χαλίλ Γκιμπράν.. ένα βιβλίο γεμάτο παραβολές, που έγραψε τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Παρακάτω κάποιες φράσεις που σε προσκαλούν για περαιτέρω σκέψη..

"Όταν με θεωρούσατε αδύναμο και κακό κυβερνήτη,
εσείς οι ίδιοι ήσασταν αδύναμοι και κακοί στο να κυβερνάτε.
Τώρα, η χώρα πάει καλά γιατί αυτό είναι στη θέλησή σας.

Δεν είμαι παρά μια σκέψη στο νου όλων σας και δεν υπάρχω παρά στις πράξεις σας. 
Δεν υπάρχει κυβερνήτης.
Μόνο αυτοί που κυβερνιούνται, υπάρχουν, για να κυβερνάν τους εαυτούς τους."


Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

οι νιφάδες μία-μία



χου χου!! συνεχίζει να κάνει κρυουλάκι... και μιας και εδώ στην Αθήνα μένουμε στο τέλος μόνο με την ιδέα και την επιθυμία για λίγο χιονάκι, έβλεπα αυτές τις εικόνες ενώ άκουγα αυτό το κομμάτι από τη Lydia Plain και γαλήνιασε η ψυχή μου..


Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Τυλιχτείτε-Κοιμηθείτε!

Όλο εδώ είμαι, και όλο χάνομαι... τι να πω... πέρα δώθε η ζωή..
Συνεχίζουμε με την καρδιά στο χέρι να περιμένουμε να ανοίξουν οι σχολές.. (κόπηκε στη μέση και μια εξεταστική και δεν ξέρω: θα μας πουν να δώσουμε ή όχι??!! :P και ποιοοοοοος δίνει τώρααααααααααααααα.....!!! μετά από τόσον καιρό ... Ο αποσυντονισμός!! :/ )
Και όσο πάει και κάνει και πιο κρύο... και δε θέλω να βγω από το σπίτι... και όλο εύχομαι να'μουν στη γιαγιάκα μου να χουχούλιαζα δίπλα στη σόμπα, κι εκείνη να μου'φτιαχνε νοστιμιές.. ! (όχι σαν τον δικό μου τον αρακά τον σημερινό! -βέβαια για πρώτη μου φορά ήταν εξαιρετικός.. ! αλλά όσο να'ναι άλλα είναι τα χεράκια της γιαγιάς..!) ... :'(
Αλλά βολεύομαι με το αερόθερμο εδώ... (Χριστέ μου! δε θέλω να σκεφτώ τη στιγμή που θα έρθει ο εκκαθαριστικός της ΔΕΗ..!)... και χουχουλιάζω με δικό μου φαγάκι.. και μίνι σοκολατάκια παυλίδη... <3 να βλέπω σειρές ασταμάτητα.. και να διαβάζω στα ενδιάμεσα τις ψυχολογίες μου...