Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Από τον οπαδισμό στον ρατσισμό


Μετά από μια απλή ήττα.. έχεις νεύρα..
Μετά από μια ήττα με αποκλεισμό... θα τσακωθείς σίγουρα με όποιον βγει μπροστά σου την αμέσως επόμενη ώρα..
Μετά από μια νίκη με αποκλεισμό.. θα τσακωθείς με όποιον βγει μπροστά σου τις αμέσως επόμενες ώρες (και μέρες, εξαρτάται από τις συναντήσεις με "ήρεμους" ανθρώπους, που προσπαθούν να σε ησυχάσουν).
Ε ναι λοιπόν, εγώ μετά από μια ήττα, ΚΛΑΙΩ.. Και σίγουρα τσακώνομαι με κάποιον..
Να έχεις λοιπόν τα νεύρα σου από τον άδικο αποκλεισμό της ομάδας σου, να έχεις και τον κάθε βαλτό "δημοσιογράφο" να σου κάνει μαθήματα ηθικής, προπαγανδίζοντας ανελέητα..

"Νιώθω ότι με γάμησαν" είπε ο Σισέ.. Τι πιο τίμιο θα μπορούσε να πει ένας ποδοσφαιριστής όταν νικάει.. αλλά δεν τον αφήνουν να νικήσει και στην ουσία χάνει??..
Αυτή η φράση λοιπόν ήταν η αφορμή για να διαβάσω από "δημοσιογράφο" απαντήσεις του τύπου>>
"σε ποια χώρα νομίζεις ότι δουλεύεις κύριε Σισέ?", "Εδώ βγάζεις το ψωμί σου", "πρέπει να είσαι ευγνώμων", "σε ποιους νομίζεις ότι απευθύνεσαι"..
Και άρχισα να αναρρωτιέμαι, ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος σε τι νομίζει ότι απευθύνεται??..

Προσπαθεί να ξυπνήσει μέσα σε κάθε "Έλληνα" το πατριωτικό αίσθημα ανακατεμένο με έναν κομπλεξισμό και μια αίσθηση κατωτερότητας..
Από το ποδόσφαιρο στην κατηγοριοποίηση.
Από το παιχνίδι στις κατηγορίες.
Από την αλήθεια του παιχνιδιού σε σκληρές αλήθειες της πραγματικότητας.
Από τον οπαδισμό στον ρατσισμό..

Ελάτε λοιπόν Έλληνες οπαδοί από καθε ομάδα να υπερασπιστούμε την χώρα μας, και να βρίσουμε έναν παίκτη που μπορεί να είναι ο καλύτερος , από τους πιο έντιμους και επαγγελματίες, που έχουν παίξει ποτέ στη Ελλάδα, αλλά δεν παύει να είναι ξένος.. Και εφόσον τα αφεντικά μου με πληρώνουν να κάνω επίθεση σε μια ομάδα, θα βρω τον πιο εύκολο στόχο για να "συγκινήσω" όσους περισσότερους "ουδέτερους" φιλάθλους..
"Είναι ξένος και κοιτάξτε πως μιλάει ενώ δουλεύει στη χώρα μας"..
Τι θα πει "τρώει από τη χώρα μας"??.. ΔΟΥΛΕΥΕΙ!!! και κερδίζει το ψωμί του και τα δικαιώματά του. Είναι ικανός και είναι καλύτερος από πολλούς Έλληνες ποδοσφαιριστές..Γιατί να μην πει αυτό που ένιωσε? Γιατί να σκύψει το κεφάλι?? Σε ποιους? Να ζητήσει και συγνώμη? Τι έκανε? Ή μήπως τέτοιες εκφράσεις δεν ακούγονται στα γήπεδα και μας "χάλασε" ο Σισέ?.. Και επιτέλους μίλησε έτσι όπως έπρεπε.. γιατί πολλοί νιώσαμε βιασμένοι εκείνη τη νύχτα...

2 σχόλια:

  1. Εεε. Χμ. Γειά σου κοριτσάκι. Βλέπω έκανες ένα ολοκαίνουργιο blog εδώ πέρα! Μοσχομυρίζει σαν φρεσκοκουρεμένο πράσινο γκαζόν.

    Τι ενδιαφέροντααα έχεις?? Ποιό είναι το αγαπημένο σου φαγητόοο? Ποιό είναι το αγαπημένο σου χρώωωμα?? Ποιά είναι η αγαπημένη σου ομάαααδααααα??? (δε μπορώ να φανταστώ)

    Και, χμ, όπως όλοι οι νέοι bloggers, έχεις και συ ένα τακτ, μια μετριοπάθεια στις εκφράσεις σου, ένα μάζεμα ρε αδερφέ (ή μήπως να πω ρε αδερφή, σε γυναίκα απευθύνομαι) τώρα στο ξεκίνημα, λογικό είναι.....

    ....

    ΤΙ ΛΕΩ. Πρώτη ανάρτηση και μας πέταξες στον τοίχο απέναντι!!! Θα παρακολουθώ με αγωνία το blog αυτό, απο περιέργεια για το τι θα μπορούσες να έγραφες αν ας πούμε πόσταρες αμέσως μετά απο ήττα της ομαδάρας... Θέλω βρισίδια, θέλω οπαδιλίκια, θέλω καφρίλες.

    Οκ σοβαρά τώρα. Καλό ξεκίνημα στα blogs, θα μαζέψει ουκ ολίγους βάζελους με τον καιρό εδώ μέσα, είμαι σίγουρος. Όσο αφορά τον εαυτό μου, χμ, θα χοροπηδάω απο δω κι απο κει, πάνω στο γκαζόν και πίσω απο τις κερκίδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ντάξει, όχι μόνο διαβάζοντας τις αναρτήσεις σου, αλλά ακόμα και τα σχόλιά σου, αισθάνομαι δέος και θαυμασμό! Ευχαριστώ ρε φονικέ! Και ελπίζω να συνεχίζεις να αφιερώνεις χρόνο και να διαβάζεις ό,τι γράφω.. :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή