Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Χιονάτες

Τον τελευταίο καιρό επιτέλους έμαθα να χρησιμοποιώ τόρεντ.. δεν θέλει και καμία ιδιαίτερη ευφυία βέβαια για να το κάνεις, αλλά είμαι πολύ χαρούμενη γιατί τώρα μπορώ πλέον να κατεβάζω ταινίες!! Κατέβασα οπότε τις 2 Χιονάτες ( snow white and the huntsman και mirror mirror ) που είχαν βγει την άνοιξη και με είχε φάει η περιέργεια. Η σύγκριση βέβαια είναι αναπόφευκτη.. ε μα είναι δυνατόν να βγάζουν ακριβώς το ίδιο παραμύθι και μάλιστα την ίδια χρονική στιγμή??? Τόοοοσα παραμύθια υπάρχουν.. έλεος. Τέσπα , ας τα πιάσω με τη σειρά για να μην ξεχάσω τίποτα..

Η Χιονάτη:


Χμ.. για το ύφος που είχε η κάθε ταινία νομίζω ότι ταίριαξαν καλά οι συγκεκριμένες. Αλλά προσωπική μου γνώμη είναι ότι η Collins (δεξιά) είναι καταλληλότερη φάτσα για Χιονάτη απ'ότι η Stewart (αριστερά). Ως ομορφιά προτιμώ βέβαια την Stewart, αλλά δεν μιλάμε για πασαρέλα.. Δεν γίνεται η Χιονάτη να έχει άσπρα μάτια.. Δεν το δέχομαι!! Ως μικρό κοριτσάκι επίσης ξάνθιζε.. Γαμώτο, η Χιονάτη είναι ΜΕ ΜΑΥΡΑ χαρακτηριστικά (μαύρα μάτια, φρύδια, μαλλιά) και ΚΑΤΑΣΠΡΟ δέρμα. Και απ'όλα αυτά η Stewart μόνο το δέρμα έχει.. ε ντάξει και λίγο σκούρο μαλλί. Αλλά πολλές φορές στην ταινία ξεχνούσα ότι έβλεπα την Χιονάτη. Και έχεις από την άλλη την Collins που έχει τα μαύρα χαρακτηριστικά και με το παραπάνω.. Αλλά .... .... ΤΙ ΦΡΥΔΙ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ-ΘΩΜΑ είναι αυτό γαμώτο!!! Κορίτσι της παντρειάς.. τς τς τς..
Από υποκριτική καλά τα πήγαν και οι δύο.


Η κακιά μάγισσα - βασίλισσα:



Και πάμε στην κακιά μάγισσα. Αν ήταν να διαλέξω ανάμεσα στις 2 ηθοποιούς, ε ντάξει αγαπώ Τζούλια γενικότερα.  Και χωρίς να είμαι προκατειλημμένη, νομίζω ότι για τον ρόλο της έπεισε πολύ περισσότερο απ'ότι η Σαρλίζ. Μου φάνηκε ότι η Σαρλίζ προσπαθούσε too much.. Πες κάτι η προφορά (δεν αντέχω άλλη προσποιητή βρετανική προφορά γαμώτο... πως να το κάνουμε.. αν δεν είσαι..ΦΑΙΝΕΤΑΙ!), κάτι το όλο στυλ και ύφος που έχει.. παράγινε λίγο το θέμα... Ναι το καταλάβαμε.. είσαι κακιά.


Ο πρίγκιπας:



Και ναι.. οι ταινίες είναι δύο και οι μοιραίοι άντρες τρεις. Ο αριστερός είναι ο huntsman, και ο μεσαίος ο πρίγκιπας της ταινίας με τον huntsman (μα αφού τον βάλανε και στον τίτλο ακόμα, πόσο σποϊλεριά πια!). Από τον τίτλο σου δείχνουν ότι δεν είναι ο πρίγκιπας το θέμα αλλά ο huntsman. E.. συγνώμη αλλά με τέτοιον πρίγκιπα που πήγατε και βάλατε λογικό είναι. Μα είναι φάτσα πρίγκιπα αυτή? Και έχεις τον huntsman από την άλλη το εντελώς αντίθετο.. Μπίχλα ο ένας, αφρόλουτρο ο άλλος..
Και πάμε στον δεξιά, τον πρίγκιπα του mirror mirror. Οκ, αν νομίζεις ότι από την φάτσα του τα καταλάβες όλα, πρέπει να τον ακούσεις κι όλας!!! Φαίνεται ότι δεν είναι και ο πιο έξυπνος άνθρωπος του κόσμου, αλλά η βλακεία που προστίθεται με τη φωνή είναι μεγάλη. Έριξα τρελόοοο γέλιο σε κάθε σκηνή με τούτον!!!! χαχαχαχαχα μόλις το θυμήθηκα χαχαχαχαχαχ

Το παλάτι:

Αριστερά το κάστρο από την Χιονάτη και τον huntsman και δεξιά από το mirror mirror. Όπως φαίνεται και από τα χρώματα, το αριστερό είναι πιο "σκοτεινό" και "σκέρι" ενώ το δεξί είναι πιο "γλυκό" και "παραμυθένιο".  Και η εικόνα των κάστρων μας δείχνει και την διάθεση που μας δίνει κάθε ταινία. Από το mirror mirror μένουμε πολύ γλυκαμένοι, έχοντας ακριβώς την αίσθηση ότι μόλις είδαμε ένα παραμύθι, και από την άλλη μένει κάτι πολύ κρύο. Γι'αυτό και σκεφτόμουν ότι η Χιονάτη με τον huntsman είναι ίσως για πιο μεγάλα παιδιά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το mirror mirror δεν είναι για μεγάλα παιδιά! Ίσα ίσα νομίζω ότι είναι για όλες τις ηλικίες!!

Ρούχα:






Κουστούμια υπερπαραγωγή!!! Βέβαια εγώ εντυπωσιάστηκα πααααάααρα πολύ με τα δεξιά!! Τι απίστευτη δουλειά έχει γίνει!!! Ειδικά το νυφικό το λάτρεψα!!! :') τι ομορφιά!!! Και επίσης πολύ μου άρεσε και το φόρεμα της Χιονάτης που θύμιζε πολύ την Χιονάτη που ξέρουμε !
Αριστερά, όπως και όλη η αίσθηση της ταινίας, έτσι και τα φορέματα είναι πιο γκοθ! Τρομερή δουλειά επίσης, αλλά με το ζόρι τα έφερα στον νου μου τώρα που τα σκεφτόμουν.. αυτή είναι η διαφορά..

Soundtrack:

http://www.youtube.com/watch?v=J2t-vquuT7k
και
http://www.youtube.com/watch?v=E8-bMgDANEk

Ντάξει.. εδώ προτιμώ ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ το δεύτερο.. είναι και χάρμα οφθαλμών.!! Αξίζει να το βλέπεις!! Έχει και άρωμα μπόλιγουντ το όλο τραγουδι και ο χορός!! πολύ χαρά!!!!
Το άλλο από την άλλη, ντάξει με χάλασε πολύ.. Σιγά το τραγούδι που απαιτεί τέτοιο ψώνιο από την τραγουδίστρια... Δλδ wtf!! δεν μ'αρεσε.. Ένα τραγούδι μ'αρεσε σ'αυτή την ταινία, γιατί μου θύμισε άρχοντα. Ιδού>http://www.youtube.com/watch?v=MhyC0k6j3Rg Πολύ ωραία φωνή η Ιωάννα Γκίκα :')


Αυτά λοιπόν γι'αυτές τις δύο ταινίες!
Αν ήταν όμως εγώ να επιλέξω μία Χιονάτη.. θα επέλεγα αυτήν:


14 σχόλια:

  1. Καλησπερα!
    Ευχαριστω για την επισκεψη στο μπλογκ μου!
    Μου αρεσουν τα θεματα σου, θα τα λεμε συχνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! καλώς ήρθες!
      Σ'ευχαριστώ! Εννοείται θα τα λέμε :D

      Διαγραφή
  2. To huntsman δεν το έχω δει, αλλά θα το κάνω !
    Όσο για την άλλη Χιονάτη, τί να πω, το είδα σε bad timing και η ναυτία ήταν άνευ προηγουμένου ! Α ρε Lord of Rings, πώς να σε ξεπεράσω ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα τότε δεν ξέρω τι θα μπορούσες να πάθεις με τον huntsman :P
      αν και προσπαθούν να πιάσουν άρχοντα, δεν τον φτάνουν!

      Διαγραφή
    2. Κοίτα, επειδή έχω μια αδυναμία στα ξανθά και ... βρώμικα αγόρια θα το δώ ! Χααααα ...

      Διαγραφή
  3. Την πρωτη ταινια( η χιονατη και ο κυνηγος) την εχω δει και δεν εντυπωσιαστηκα ιδιαιτερα ειναι απο τις ταινιες που τις βλεπεις μονο μια φορα!!
    Την δευτερη δεν την εχω δει ακομα!
    Και κατι αλλο πως κατεβαζεις τορεντ;
    Ωραιο το blog σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nαι όντως.. ούτε εγώ θα άντεχα να το δω δεύτερη φορά..
      Όσον αφορά το τόρρεντ: πρώτα πρέπει να κατεβάσεις ένα μικρό πρόγραμμα, είναι free. (utorrent λέγεται, ψάξτο στο google θα στο βγάλει). Αφού έχεις εγκαταστήσει αυτό στον υπολογιστή, πηγαίνεις στις γνωστές τόρρεντ σελίδες (piratebay κλπ). Εκεί γράφεις το πράγμα που θέλεις να κατεβάσεις και σου βγάζει μια λίστα. Διαλέγεις όποιο θες και πατάς το μαγνητάκι! είναι αριστερά κάτω από το κάθε λινκ. Αυτό ανοίγει με το πρόγραμμα utorrent που είπαμε και κατεβαίνει πολύ γρήγορα!! Μην ξεχνάς στο τέλος αφότου έχει κατέβει να το σβήσεις από τη λίστα του προγράμματος για να μη το στέλνεις κι εσύ σε άλλους. Μετά υπότιτλοι στο google και καλή απόλαυση!
      Ελπίζω να τα'πα καλά XD

      Διαγραφή
  4. Γειά σου ρε μικρο-υστερία! Λοιπόν, τις έχω δει και τις δύο και μπορώ να πω μου άρεσε περισσότερο με τον ξανθό-βρωμιάρη γιατί; γιατί έπαιζε αυτός φυσικά, και γιατί το άλλο μου φάνηκε αρκετά παιδικό. Όμως συμφωνώ απόλυτα μαζί σου στο θέμα της κακιάς μάγισσας, το παράκανε η Σαρλίζ και φάνηκε πολύ ψεύτικο όντως.. Η ηθοποιός αυτή η Stewart δε μου αρέσει καθόλου γενικότερα (κλείσε το στόμα σου θα μπει καμιά μύγα κορίτσι μου) και ειδικά για Χιονάτη ήταν άκυρη! Όμως η ατμόσφαιρα του έργου μου άρεσε. Εκεί που γέλασα είναι στην προφορά όχι της Σαρλίζ, αλλά του huntsman! Πολύ γέλιο όμως! Εντάξει είναι λίγο βαριά όπως και να το κάνεις, αλλά απόλαυσα τα μούτρα του :))

    Καλή εβδομάδα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mπράβο!! πάντα ανοιχτό το'χει το στόμα η stewart !!! Παίζει να'χει θεματάκι με τη μυτούλα της και να μην μπορεί να αναπνέει εύκολα χαχαχαχα
      Πωωω ζημιά που μας έκανε ο μπίχλας ο ξανθούλης XD

      Kαλή βδομάδα και σε σένα! xx

      Διαγραφή
  5. τη λατρεύω τη Χιονάτη!! αγαπημένο παραμύθι! έχω δει μόνο τη μια ταινία μόνο με τη Julia Roberts και μου άρεσε πολύ! κι εγώ την πραγματική Χιονάτη δεν την αλλάζω με τίποτα!!! :) σε ευχαριστώ για τη επίσκεψη στο blog μου, θα τα λέμε! :) φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η πραγματική χιονάτη είναι κλασσικη αξία!! <3
      κι εγώ ευχαριστώ που πέρασες!!
      καλό βράδυ xx

      Διαγραφή
  6. Δεν έχω δει καμία από τις δύο! Θέλω να δώ την δεύτερη γιατι έχω μια αδυναμία στην Τζούλια και θέλω να την δω στον ρόλο της κακίας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έχει πολύ πλάκα γιατί είναι κωμωδία και είναι πολύ κατινάκι η τζουλια <3 να το δεις σίγουρα και να μου πεις πως σου φάνηκε! :)

      Διαγραφή