Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

kcal

    Φτιάχνοντας τη βιβλιοθήκη μου, βρήκα μια ντουζίνα περιοδικά που ούτε που θυμάμαι πώς τα απέκτησα. Ξεφυλλίζοντάς τα ένα ένα έπεσα πάνω σε ένα περιοδικό με θέματα που αφορούσαν δίαιτες και διάφορα είδη γυμναστικής. Στο εξώφυλλο είδα ένα άρθρο που μιλούσε για συμβουλές από τη διαιτολόγο των σταρς στο χόλυγουντ. Πηγαίνω λοιπόν να το διαβάσω. Στο τέλος ήμουν με μια σταγόνα στο κεφάλι.. Ναι! Σαν τις σταγόνες που δημιουργούνται στα anime όταν δεν ξέρουν τι να πουν.. κάπως έτσι :


    Η συγκεκριμένη διαιτολόγος είχε φτιάξει ένα μενού φαγητών για όλη την εβδομάδα, με βάση τις ΘΕΡΜΙΔΕΣ! Τόνιζαν στο συγκεκριμένο άρθρο ότι πίσω απ'όλες τις συσκευασίες τροφίμων υπάρχει αναφορά στις θερμίδες που δίνουν. Έτσι για πρωϊνό πρότεινε να φας ένα φρούτο, ΟΧΙ σε χυμό, και αν δεν μπορείς να το φας να το κανεις πολτό... Ντάξει μπλιαξ! Για μεσημεριανό σε όλες τις ημέρες είχε βάλει μπρόκολο μέσα.. Μπλιαξ στο τετράγωνο. Για σνακ λέει φάτε μία φέτα του τοστ γαλοπούλα. Λέω οκ, κάτσε να δω παρακάτω με τι μου λέει να την φάω.. Νοπ, δατς ιτ. Μία φέτα γαλοπούλα σκέτη! Θα φάω σκέτη φετούλα γαλοπούλας? Ανατρίχιασα και μόνο στην ιδέα. Άλλο σνακ που πρότεινε ήταν μία μισή μπάρα δημητριακών. Γιατί ολόκληρη έχει πολλές θερμίδες. Έτσι τη χωρίζεις στη μέση, μισή σήμερα και μισή αύριο.. Και για να ανταμειφθείς για τις θυσίες όλης της εβδομάδας έλεγε, έχεις το Σαββατοκύριακο δικό σου. Ωπ λέω, για να δω πώς θα χαρώ. Μπορείς, έλεγε, σε ένα γεύμα να φας ένα γλυκό : ενα ζελέ! fAFSGDFGrssafjksgj Να τραβήξεις δηλαδή τέτοιο μαρτύριο για να ανταμειφθείς με ζελεδάκι.

Έμεινα έκπληκτη γιατί ποτέ δεν θα μπορούσα να με φανταστώ να φάω κάτι και να υπολογίσω αν πήρα περισσότερες θερμίδες απ'ότι έπρεπε. Δεν είναι ζωή αυτή! Ζωή με νουμεράκια. Δεν λεω να τρώμε και σαν ζώα, αλλά τα πάντα με μέτρο και λίγη άσκηση και  όλα είναι μια χαρά. Δε χρειάζεται να τρελένεται κανείς. Επίσης θεώρησα άθλιο που ένα περιοδικό είχε σαν κυρίαρχο θέμα το συγκεκριμένο.. Πολλά κορίτσια θα μπορούσαν να παρασυρθούν. Αν κάποιος/α έχει θέμα μπορεί να συμβουλευτεί κάποιον γιατρό και όχι να παρασέρνεται από τέτοια προγράμματα διατροφής. Έλεος πια με τα λάθος πρότυπα...    

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα!
    Συμφωνώ μαζί σου! Είχα μια συμφοιτήτρια, θυμάμαι, που όπου κι αν πηγαίναμε έβγαζε έξω το θερμιδομετρητή (σε βιβλιαράκι κι αυτός) και υπολόγιζε τις θερμίδες των φαγητών και των ποτών που θα κατανάλωνε. Εγώ αυτό ούτε να το κάνω μπορώ, ούτε να το καταλάβω... Και δεν είναι δυνατόν να επιβιώνεις με μια φέτα γαλοπούλα και μερικά μαρούλια!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πω πω πωωωω!! Αυτό ακριβώς έλεγα..!!! XD Δεν έχει τύχει να γνωρίσω κάποιον που να έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο.. αλλά σκέφτομαι ότι ένας ψυχολόγος θα βοηθούσε καλύτερα από το μπλοκάκι XD Ασε με τα μαρούλια και τη γαλοπούλα σκέτη με πιάνει ανατριχίλα χαχαχαχαχαα Καλό βράδυ!! Φιλιά!!

      Διαγραφή