Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

θα περάσει..

   Πόσο εξοντωτικό είναι να παρακολουθείς ένα δικό σου άνθρωπο να πονάει.. Καταβάλλεις προσπάθεια να το βοηθήσεις με οποιονδήποτε τρόπο μπορείς ή άλλοτε απλά μένοντας δίπλα του.. Και οι μέρες περνούν και η κατάσταση καλυτερεύει..
   Του κλείνεις ένα ραντεβού με έναν ακριβοπληρωμένο ειδικό.. Γίνεται η επίσκεψη.. Τυφλή εμπιστοσύνη..? Δίνει συγκεκριμένα φάρμακα.. βαριά.. Ενώ γενικά είστε υποψιασμένοι άνθρωποι και συχνά καχύποπτοι με τους γιατρούς, ακολουθείς κατά βήμα τη συνταγή του.. του γιατρού.. που σκοπός της ζωής του και καθήκον του είναι η "θεραπεία" των ανθρώπων.. η ελάφρυνση του πόνου..      Μεγάλος πόνος ακολουθεί.. χειρότερος από αυτόν που υπήρχε πριν και είχε υποχωρήσει έως και αφανιστεί.. Ρωτάς άλλη γνώμη γιατρού και μένει έκπληκτος από τις οδηγίες αυτού του "ειδικού".. Παίρνεις κι άλλες γνώμες και όλοι απαντάνε με έκπληξη και απορία : "τι είναι αυτό??? γιατί να δώσει τέτοια φάρμακα?".. Αγχώνεσαι... Ακούς το άτομο που αγαπάς να πονάει όσο δεν είχε πονέσει ποτέ πριν.. να απελπίζεται.. και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να πεις ότι θα περάσει.. απλά πρέπει να υπομείνει αυτόν τον πόνο.. της εμπιστοσύνης.. Ενα λάθος που δεν πρέπει να επαναληφθεί..           
    Τι καιροί έχουν έρθει.. να αναρωτιέσαι αν οι γιατροί θέλουν όντως να βοηθήσουν ή εαν απλά "πειραματίζονται" .. χωρίς ηθική.. χωρίς κανόνες.. χωρίς ανθρωπιά.. Έχουν περάσει τόσες μέρες τώρα και μόνο ένα ερώτημα βασανίζει το μυαλό μου... "Τί σκόπευε να πετύχει?!"
    Ευτυχώς η "συνταγή" δεν ακολουθήθηκε άλλο... Ο πόνος έμεινε.. αλλά.. θα περάσει... Θα περάσει ο καιρός και όλα θα γίνουν όπως πριν.. είναι απλά μια άσχημη φάση..


8 σχόλια:

  1. Εύχομαι ολόψυχα τα καλύτερα και μια γρήγορη ανάρρωση.Σας στέλνω όλη μου τη θετική ενέργεια για να πάνε όλα καλά.Όσο για τους γιατρούς δεν έχω λόγια...Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Σπυριδούλα για τις θετικές σου σκέψεις!! Να είσαι καλά!! :)

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα σου!
    Άνοιξες μεγάλο θέμα... δυστυχώς δεν τιμούν όλοι το επάγγελμά τους, ούτε τηρούν τον όρκο τους στον Ιπποκράτη. Παίζονται χιλιάδες συμφέροντα πάνω στις πλάτες των ασθενών. Και όλα έχουν να κάνουν με το χρήμα. Συνταγογραφήσεις για μίζες από τις φαρμακευτικές, άλλα ντ΄ άλλων εξετάσεις... και πόσα ακόμα.
    Και εννοείται πως όταν έχεις τον πόνο σου, δε μιλάς, γιατί δεν έχεις το περιθώριο για αμφισβητήσεις (πόσο μάλλον για πιθανές καταγγελίες) και γιατί χρειάζεσαι να εμπιστευτείς το γιατρό σου.
    Η γνώμη μου είναι παίρνουμε πάντοτε μια δεύτερη γνώμη.
    Εύχομαι να πάνε όλα καλά με τον άνθρωπό σου.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λέμε τώρα... ποιος να υπολογίσει τον όρκο μπροστά σ'όλα τα υπόλοιπα που ανέφερες?!!! Το χειρότερο είναι αυτό που λες, ότι δυστυχώς κάποιες φορές έχεις την ανάγκη τους.. Καλά από δω και πέρα και δεύτερη και τρίτη γνώμη δεν το συζητώ!! Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ! :) να'σαι καλά!

      Διαγραφή
  3. αχ αυτοί οι γιατροί.. δεν ξέρεις ποιον να εμπιστευτείς. πόσο δύσκολο είναι να επιλέξεις, επίσης.. μακάρι να μην τους είχαμε ανάγκη! φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ακριβώς!! Μακάρι να μην τους χρειαζόμασταν ποτέ! πραγματικά είναι πολύ δύσκολο θέμα! καλημέρα :)

      Διαγραφή
  4. Σε καταλαβαίνω... και άμα τολμήσεις να τους αμφισβητήσεις σε στραβοκοιτάνε..
    Βέβαια δεν λειτουργούν όλοι το ίδιο.
    Εύχομαι το καλύτερο : D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Μαρία!! είναι να μην φτάσει ποτέ κανείς στη δυσάρεστη θέση να τους έχει ανάγκη.. τι να πεις.. Φιλιά!

      Διαγραφή