Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Doctor Who - my favorite one

Χαιρετώ σας..
   Ψάχνοντας ποια σειρά να κατεβάσω να δω τώρα που επιτέλους έχω ελεύθερο χρόνο και που χρειάζεται να ξεκουραστεί πολύ το μυαλό, κατέληξα στον Doctor Who.. Έχω φτάσει πλέον στον 5ο κύκλο.. κάθε σήζον έχει περίπου 11-13 επεισόδια. Πρόκειται για σειρά επιστημονικής φαντασίας η οποία απ'ότι κατάλαβα με ένα γρήγορο σερτς στο γκουγκλ υπήρχε από τη δεκαετία του '60.. Φυσικά δεν προβαλλόταν από τότε μέχρι σήμερα (δεν είναι φωσκολιάδα), απλά το 2005 αποφάσισαν να συνεχίσουν τη σειρά.. Και τώρα που το σκέφτομαι, η συγκεκριμένη σειρά είναι από τις ελάχιστες που θα μπορούσαν να συνεχίζουν φορέβερ. Θα προσπαθήσω να εξηγήσω στη συνέχεια τι εννοώ, χωρίς να σποϊλεριάσω πολύ..  

    Πρωταγωνιστής της σειράς είναι άντρας. Και επίσης ο πρωταγωνιστής της σειράς δεν έχει σταθερή εμφάνιση. Εδώ είναι το πρώτο σοκ που έφαγα. Δηλαδή παραμένει ο ίδιος χαρακτήρας , ίδιο ον, απλά για διάφορους λόγους και από διάφορα γεγονότα αλλάζει η εμφάνισή του, ο ηθοποιός που υποδύεται το συγκεκριμένο ρόλο. Καθώς δεν το γνώριζα αυτό αρχικά το πήρα πολύ κατάκαρδα όταν πρωτοσυνέβη.. Νόμιζα ότι απλά ήθελαν να ξεφορτωθούν τον ηθοποιό.. Μου θύμισε λίγο αυτό η κατάσταση :

Έτσι λοιπόν, ο πρωταγωνιστής αλλάζει κάθε τόσο.. Το πρόβλημα είναι όταν εμφανίζεται ο ηθοποιός αυτός που ταιριάζει τέλεια στο ρόλο.. Αυτό συνέβει με το 10ο ντόκτορ.. Και όταν αλλάζει αυτός ο ντόκτορ.. ε μετά είναι λίγο δύσκολο να προσαρμοστείς στον επόμενο και στην παρέα του.. Σε αυτό το σημείο βρίσκομαι τώρα στη σειρά.. Μετά από τον καλύτερο ντόκτορ.. (ηθοποιός David Tennant)

(πόσο μάλλον όταν υπάρχει και μία ομοιότητα με τον Ματτ Μπέλαμυ <3 )
 
   Tώρα είμαι στη φάση που προσπαθώ να χωνέψω τον καινούριο.. χαχα.. Δεν ξέρω αν θα το αντέξω μέχρι τέλος όμως..ή αν απλά θα τον προσπεράσω να πάω στον επόμενο ντόκτορ..
   Εν ολίγοις, η σειρά είναι πολύ καλή.. Κάνει απίστευτα παιχνίδια με το χρόνο και παίζει πολύ με τις "άλλες διαστάσεις"..  Σου δίνει με εξαιρετικό τρόπο παραδείγματα για να μπορείς να φανταστείς την έννοια της σχετικότητας του χρόνου.. .. Βασικά, η σειρά είναι ο,τι δεν μπόρεσε να είναι το Lost, που προσπάθησε να κάνει τέτοια παιχνίδια, αλλά δεν είχαν καμία σύνδεση και κανένα μα κανένα νόημα.. Εδώ συμβαίνει το αντίθετο.. Ετσι λοιπόν, απαραίτητες προϋποθέσεις για να σου αρέσει η σειρά είναι να αφήσεις ανοιχτό και ελεύθερο το μυαλό και να πορώνεσαι με διάστημα και συναφή θέματα..(α, και να μη φοβάσαι το σκοτάδι -εγώ το δουλεύω ακόμα-)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου