Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Ιδέες και λύσεις: το σκονάκι

Εξεταστικές έρχονται .. εξεταστικές φεύγουν. Ως "καλή μαθήτρια" που συνήθιζα να είμαι στο σχολείο, δεν δοκίμασα ποτέ να κάνω σκονάκι. Μετά από τόσα χρόνια όμως συνειδητοποίησα ότι δεν ήταν επειδή "θέλω να παίρνω αυτό που μου αξίζει"... αλλά επειδή πολύ απλά... δεν ξέρω πώς να κάνω σκονάκι... Γιατί το σκονάκι είναι Επιστήμη! Δεν μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε.. Το σκονάκι είναι Τέχνη.. Θέλει μεράκι να το ετοιμάσεις και μαεστρία να μη σε πιάσουν. Θέλει και ψυχραιμία, να δείχνεις ότι δεν συμβαίνει τίποτα, ότι όλα κυλούν ομαλά, ότι απλά συγκεντρώνεσαι για να απαντήσεις.. ότι δεν σκαρώνεις τίποτα..

Ιδέα nr.1: all time classic


Η λύση του διπλανού. Στο σχολείο ομολογουμένως ήταν πιο εύκολο. Στο Πανεπιστήμιο είσαι πολύ μακριά από διπλανούς και μπροστινούς. Στην περίπτωση όμως που είστε όλοι στριμωγμένοι σε ένα αμφιθέατρο και έχεις την τύχη ο διπλανός σου να είναι δίπλα σου, είναι μια επιλογή. Αυτή η μέθοδος έχει και την παγίδα της όμως, θα πρέπει αυτός που αντιγράφει να ξέρει και να τα αλλάζει..γιατί θα είναι κρίμα να θάψει και τον διπλανό του. Είναι δύσκολη λύση επίσης γιατί ποτέ δεν ξέρεις αν αυτά που γράφει ο διπλανός σου είναι σωστά ή όχι.. και θα είναι παράξενο να έχετε κάνει ακριβώς το ίδιο λάθος. Οπότε αυτή η μέθοδος συνίσταται μόνο σε όσους ξέρουν έστω και τα βασικά της ύλης.


Ιδέα nr.2:  το χαρτάκι


Η μέθοδος που νικάει τις αποστάσεις. Το πλεονέκτημα σε σχέση με την προηγούμενη μέθοδο, είναι ότι η συγκεκριμένη έχει σίγουρα σωστή λύση πάνω της. Οπότε δεν χρειάζεται να αλλάξεις και πολλά.  Το μόνο για το οποίο είσαι υπεύθυνος είναι να μην κάνεις "χρουτς". Επίσης για να υλοποιηθεί τούτη η τεχνική πρέπει να έχεις κάνει σε σμίκρυνση την "sos" απάντηση.. εάν δεν ξέρεις να το κάνεις μόνος σου..σίγουρα γνωρίζουν σε οποιοδήποτε φωτοτυπείο. (η τεχνολογία προχωράει.. πλέον τη μια σελίδα Α4 μπορούν να την μικρύνουν 10 φορές.. και αν έχετε και δυνατά μάτια, ακόμα πιο πολύ).


Ιδέα nr.3:  η τσατσιά


Ο καθηγητής ξεχνιέται.. εσύ το εκμεταλλεύεσαι. Για να πραγματοποιήσεις  τη μέθοδο αυτή πρέπει να είσαι πάντα σε εγρήγορση! Μπορεί να εφαρμοστεί και με συνεργασία. Ο φίλος σου ζητάει μια διευκρίνηση, ο καθηγητής σκύβει να δει.. και εσύ τσουπ βλέπεις τις απαντήσεις. Για να μεταφέρεις τη σωστή απάντηση και στο φίλο που σε βοήθησε θα χρησιμοποιήσεις την προηγούμενη τεχνική που αναφέραμε, ή κάποια από τις επόμενες. Στη χειρότερη θα σκαρφιστείς εσύ μια απορία για να "ανταποδώσεις το καλό".. Προειδοποίηση: εφαρμόζεται μόνο σε "χαζούς" καθηγητές που καλύπτουν τον κώλο τους όταν σκύβουν.


Ιδέα nr.4:   body painting


Εδώ στηρίζεσαι στον εαυτό σου. Το πλεονέκτημα σε σχέση με το χαρτάκι είναι ότι αποκλείεται να κάνεις θόρυβο.Η δυσκολία είναι να έχεις γράψει όσα πρέπει και να μην έχεις γεμίσει τσάμπα το χέρι σου. Επίσης καλό θα είναι να μην τα γράψεις με στυλό που δύσκολα σβήνεται, καθώς σε περίπτωση κινδύνου, μπορεί να προλάβεις να "καθαρίσεις".. ή παραδίνεις το γραπτό σου αφού έχεις πρώτα καθαρίσει, και φεύγεις σαν κύριος.. Συνίσταται η χρήση "μαλακού με το δέρμα" στυλό.

Εμείς τα κορίτσια έχουμε ένα πλεονέκτημα: τον κώδικα ντυσίματος. Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τη φύση μας ως γυναίκες. Ποιος καθηγητής ή επιτηρητής θα τολμήσει να ζητήσει από μια κοπέλα, να σηκώσει τη φούστα της?! Αρκεί, είπαμε, να έχεις μουτζουρωθεί για τη σωστή απάντηση. 







Ιδέα nr.5: το διάφανο καλτσόν


Επίσης μία τεχνική που μπορεί να εφαρμοστεί μόνο  από γυναίκες. Το καλό σε σχέση με πριν είναι ότι στο τέλος της εξέτασης, δεν υπάρχει κανένας λόγος να τριφτείς, απλά βγάζεις τα χαρτάκια σε μια τουαλέτα, και είσαι κομπλέ!


Ιδέα nr.6:  η θυσία


Μέθοδος που απαιτεί δύο συμμετέχοντες και μια κοντινή σχετικά απόσταση μεταξύ τους. Εσύ θα δεις την απάντηση και έπειτα θα την ψιθυρίσεις στο παιδί που θυσιάστηκε. Καλό είναι τα γράμματα να είναι ευδιάκριτα, όπως επίσης και ο μπροστινός σου να είναι κορίτσι έτσι ώστε να μην έχει τριχωτή πλατούλα.


Ιδέα nr.7: το κινητό


Μέθοδος που απαιτεί τη συμμετοχή τουλάχιστον 2 ατόμων. Αυτή η περίπτωση νικάει όλες τις αποστάσεις... είτε είστε στην ίδια αίθουσα, είτε στο ίδιο κτήριο... είτε σε άλλη περιοχή... είτε σε άλλη πόλη.. ακόμα και σε άλλη χώρα. Έχει όμως και προϋποθέσεις.. Πρώτον, πρέπει να γνωρίζεις τυφλό σύστημα για το κινητό σου, έτσι ώστε να γράψεις την απάντηση εύκολα, γρήγορα και ακίνδυνα. Δεύτερον, ΦΥΣΙΚΑ το κινητό να είναι στο αθόρυβο!! Τρίτον, πρέπει να έχεις άφθονη κάρτα γιατί ποτέ δεν ξέρεις πόσα μηνύματα θα χρειαστεί να στείλεις. Τέταρτον, ο/οι συνομιλητής/ες σου πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να σου στείλουν τη σωστή απάντηση, χωρίς να τους πάρει πολύ χρόνο.. Και, πέμπτον, μπορεί το μήνυμα να το έγραψες χωρίς να κοιτάς το κινητό σου, την απάντηση όμως πρέπει με έναν τρόπο να την δεις. Καλό είναι να είσαι επιδέξιος στις κινήσεις σου, και πάνω απ'όλα- όπως και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις- ψύχραιμος.


Ιδέα nr.8: το μοδάτο παπούτσι


Κανείς δε θα κοιτάξει εκεί. Ακόμα και να κοιτάξει.. κανείς δεν θα καταλάβει. Κουβαλάς τις απαντήσεις μαζί σου. Τις πλησιάζεις όποτε θες.. τις απομακρύνεις όποτε θες.. Βολεύει περισσότερο σε θετικές επιστήμες..Προϋπόθεση: ξεδίπλωσε το ταλέντο σου και γέμισέ τα. Μην είναι απλά γράμματα.. Παίξε με τα χρώματα..


Ιδέα nr.9: το μπουκάλι


Είμαστε διψασμένοι φοιτητές.. Όχι απαραίτητα για γνώση, απλά διψασμένοι. Μια λύση υπεράνω υποψίας. Ποιος θα αναρωτηθεί γιατί κοιτάς το νερό σου?! Το μόνο που πρέπει να έχεις φροντίσει, είναι να έχει κολλήσει τέλεια η ετικέτα.. Αν και είναι σε γενικές γραμμές επιλογή ασφαλείας, μπορεί να χρησιμεύσει μόνο για να κουβαλήσει μικρές απαντήσεις. Επίσης, καλό είναι να έχεις καταναλώσει το μισό μπουκάλι με νερό, για να μην κάνεις ώρες να ξεχωρίσεις τι έχεις γράψει.


Ιδέα nr.10: το μαγικό στυλό.


Θυμάστε κάποιες διαφημίσεις στο κανάλι 0-6 πριν δέκα χρόνια? Θυμάστε τα "παιδικά" σχολικά που έδειχναν και που θα θέλατε να είχατε μόνο για να παίζετε? Κι όμως! είναι χρήσιμα τελικά σε "μεγαλύτερα παιδιά". Μιλάω για το μαγικό στυλό. Το στυλό που γράφει και δεν αφήνει ίχνη. Αποκαλύπτεται μόνο στον κάτοχό του. Αν και ακούγεται τέλειο, έχει κι αυτό τις δυσκολίες του. Πρωτ'απ'όλα ίσως κουραστείς μέχρι να το βρεις.. Επίσης δεν ξέρω πόσο θα σου κοστίσει..Και το πιο δύσκολο, τα χαρτιά που χρησιμοποιείς στις εξετάσεις, δίνονται από τον καθηγητή. Βέβαια, με το συγκεκριμένο στυλό μπορείς να γράψεις όλα τα χαρτάκια σου, τα οποία φυσικά θα φαίνονται σε όλους τους άλλους σκέτο άσπρα. Έτσι επίσης θα νιώσεις για τουλάχιστον 2 ώρες ως υπερήρωας. Προσοχή: όχι κατάχρηση στο laser! Βλάπτει τα μάτια.


Ιδέα nr.11: το τρίτο χέρι



Εδώ τα λόγια είναι περιττά. Απλά υποκλινόμαστε!!!



Ίσως οι καθηγητές πρέπει να πάρουν απόφαση ότι ΠΑΝΤΑ θα υπάρχει κάποιος που θα αντιγράφει... Ακόμα και στην παρακάτω εικόνα..

7 σχόλια:

  1. Χαχαχα, πέθανα με τη "θυσία" και την "τριχωτή πλατούλα" (ε, και συ, θα πέσεις πάνω στον πίθηκο??? :P) και με το σχόλιο "ποιός θα αναρωτηθεί γιατί κοιτάς το νερό σου?!" (η αλήθεια είναι οτι αν κοιτάζεις αρκετή ώρα ένα μπουκάλι με νερό ΕΙΝΑΙ κάπως παράξενο :P)

    Όσο αφορά το μαγικό στυλό, γαμάτο, θα βρει ο καθηγητής ένα κάρο "λευκά" χαρτάκια, δεκάδες απ' αυτά να σε περιβάλλουν, αλλά από τη στιγμή που δε θα φαίνεται κείμενο πάνω τους, τι πιο φυσιολογικό από το να υπάρχουν αυτά παντού ολόγυρα. :P

    Τους χαιρετισμούς μου - να κάνεις κι άλλα τέτοια κείμενα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπράβο! έπρεπε να πω: σε περιπτώσεις τριχωτής πλατούλας, υπάρχει και το χαλάουα!!! :P
      χαχα και τώρα που το σκέφτηκα, οτιδήποτε κι αν κοιτάς για πολύ ώρα είναι παράξενο! φαντάσου δηλαδή κάποιος να'χει καρφώσει τα μάτια του στα παπούτσια του XD

      και ο,τι και να'βρισκε ο καθηγητής, δε θα μπορούσε να αποδείξει τίποτα! αν και θα ήταν όντως προτιμότερο κάποιος να είχε κάνει τα σκονάκια στο χέρι του πχ., και να μην φαινόταν τίποτα.. αλλά δεν ξέρω αν αυτό το στυλό λειτουργεί σε δέρμα XD χαχα

      χαιρετώ κι εγώ :)

      Διαγραφή
  2. Γεια σου...Καλωσόρισες στο μπλογάκι μου http://okosmostisgnosis.blogspot.com. Σ ευχαριστώ που έγινες μέλος Εύχομαι να μάθεις ενδιαφέροντα πράγματα μέσα από αυτό το ιστολόγιο!
    Καλώς σε βρήκα και γω στο δικό σου (έγινα και μέλος) και εύχομαι να τα λέμε
    Χαιρετώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαχα πέθανα.
    Μα είναι φοβερά,το θέμα είναι ποιος ρισκάρει!
    Φιλιά:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. episis gia na kanis skonaki den prepi na ise proto thesis ala teleftees idika me to bukali piano Pada stin teleftea thesi

    ΑπάντησηΔιαγραφή