Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

LOST = χαμένοι!

LOST... XΑΜΕΝΟΙ.. έτσι ακριβώς άρχιζε το κάθε επισόδειο από το lost.. Βλέποντας και το τελευταίο επισόδειο, νομίζω ότι πιο έξυπνος τίτλος δεν θα μπορούσε να υπάρχει για την συγκεκριμένη σειρά. Μόνο που ο τίτλος δεν χαρακτηρίζει την πλοκή και τους ήρωες.. όχι... χαρακτηρίζει όλους τους θεατές και τον χρόνο που αφιέρωσαν για να παρακολουθήσουν 6 seasons συνεχόμενα. Δεν θα μπορούσα να χαρακτηρίσω αλλιώς το συναίσθημα που είχα έπειτα από τόσες ώρες καψίματος. Η λέξη απογοήτεση θα ήταν λίγη..
       Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πόσο πιο πολύ θα μπορούσε να σε πορώσει μια ιστορία? Πόσο πιο "πιασάρικο" να είναι το θέμα? Πόσο πιο ωραία πλοκή? Ερωτήματα, ερωτήματα, ερωτήματα.. που τελικά δε θα λυθούν ποτέ. Οι δημιουργοί της σειράς έβαζαν, έβαζαν, έβαζαν κι άλλα ερωτηματικά .. Γαμούσαν κυριολεκτικά το μυαλό μας. Μέχρι και σχεδιάγραμμα έφτασα να κάνω για να συνδέσω τα γεγονότα. ΧΑΜΕΝΟΣ χρόνος. Τι ήταν τελικά αυτό το νησί? Τι ήταν ο μαύρος καπνός? Τι ήταν οι άλλοι? Γιατί να πέσει το αεροπλάνο? Γιατί οι συγκεκριμένοι άνθρωποι? Για ποιον λόγο και σκοπό γίνονταν όλα?Γιατί πέθαναν όσοι πέθαναν? Δε θα μάθουμε ποτέ.. Ήταν παράδεισος? Ήταν κόλαση? Ήταν φαντασία? WHO KNOWS!  Στο τέλος ήμουν με μια τεράστια σταγόνα πάνω από το κεφάλι μου.. Ερωτηματικά που δεν θα λύνονταν ποτέ. Τόσα ερωτήματα να λυθούν, τόσες ιστορίες μπλεγμένες, τόσο ΩΡΑΙΟ υλικό.. μέχρι και το ταξίδι στο χρόνο έκατσα και κατάλαβα.. ΠΟΙΟΣ? ΕΓΩ!!!!!!!!!!! για να καταλάβω στο τέλος, ότι τσάμπα όλα.! Τσάμπα που κατάλαβα ο,τι κατάλαβα, που συνέδεσα ο,τι συνέδεσα.. Δεν είναι δυνατόν οι άνθρωποι που έκατσαν και μας δημιούργησαν αυτά τα ερωτήματα, και που μας πόρωσαν, να μην είχαν να δώσουν καμία καλύτερη εξηγηση και κατάληξη από αυτή που έδωσαν.. Τόσα άλλα πράγματα θα μπορούσαν να κάνουν για τέλος.. και έκαναν αυτο?... Ίσως βέβαια φταίει και το ότι δεν πρόκειται για βιβλίο, αλλά απλά για μία σειρά στην τηλεόραση. Αλλά και πάλι.. τόσο πολύ κουράστηκαν που δεν μπήκαν στον κόπο να σκεφτούν έστω λιγάκι παραπάνω για ένα πιο αξιοπρεπές τέλος?! Μου φαίνεται πως απλά είχαν στο μυαλό τους μια αρχική ιδέα.. μια τελική..έβαζαν ο,τι να'ναι ενδιάμεσα, και στο τέλος δεν μπόρεσαν να εξηγήσουν τίποτα. Αλλά και πάλι, πώς μπόρεσαν και διατήρησαν αυτή την τελική ιδέα? Την χειρότερη ιδέα?! Άλλη μια περίπτωση είναι, να είχαν μια αρχική ιδέα, και να συνέχιζαν όπου τους πήγαινε η σειρά. έβαζαν έβαζαν στοιχεία, και στο τέλος δεν μπορούσαν να τα συμμαζέψουν. Αλλά και πάλι... Με αυτό που έκαναν τους φάνηκε ότι το συμμάζεψαν?... Τα στοιχεία στο τέλος δεν ενώθηκαν ποτέ. Ούτε ύποπτα χαμόγελα, ούτε κακοί και καλοί, ούτε συνομωσίες.. Τίποτα. Πιο χαρακτηριστική σκηνή: όταν έθαψαν τα 2 τα ξέμπαρκα που τα είχε τσιμπήσει αράχνη και δεν ήταν κανονικοί νεκροί. ΚΑΙ? Τι σημασία είχαν αυτοί? Τι ρόλο έπαιξαν? Γιατί μας τους έδειξαν? Ποιος ο λόγος? Απλά ήταν ομορφόπαιδα (και οι συγκεκρμένοι) και πλήρως ατάλαντοι και έπρεπε με έναν τρόπο να χωθούν στη σειρά και να φύγουν στα γρήγορα. Ο,τι να'ναι.! Βέβαια, δεν έχει και καμία σημασία, γιατί η όλη ιστορία ήταν ένα ΤΙΠΟΤΑ.
       Θα προτιμούσα η σειρά να τελείωνε με τον πέμπτο κύκλο.. με το τελευταίο επισόδειο του πέμπτου.. Μια χαρά θα ήταν .. Λες και στον 6ο κύκλο κατάλαβα τίποτα παραπάνω. Απλα ξένέρωσα όσο δεν πήγαινε.
       Ανακεφαλαιώνοντας, τα μόνα πράγματα που άξιζαν από τη σειρά ήταν οι ηθοποιοί.. ΠΟΛΥ ωραίοι ηθοποιοί..Και καλύτερος απ'όλους, ο γιατρός!!! αχ ο γιατρός:



Αχ κουκλί μου, πως είσαι έτσι!!! Κάτσε να σε ξαναβάλω άλλη μία.. (αν και θα σου αφιερώσω κάποια στιγμή ολόκληρο ποστ)

 Ντάξει.. χαλάλι που χάλασα τόσες ώρες βλέποντας τη σειρά.. !!! Μα τι ΥΠΕΡΟΧΟΣ! Οκ.. το άξιζε το κάψιμο..




4 σχόλια:

  1. άσε!!! τα νεύρα μου στο τέλος της σειράς αυτής ... ήταν ... άστα... να μην πω... ! :/
    ... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΝΑΝ ΤΟΛΚΙΝ ωρέ! μπας και ξεστραβωθείτε στις καλές ιστορίες :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι να πεις ρε! κάθε που το σκέφτομαι τρελένομαι... κι ας έχει περάσει ένας μήνας από τότε που τελείωσε.. ασε που βλέπω ακόμα καμιά φορά επηρεασμένα όνειρα.. ξερεις :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τρελό κόλλημα, αλλά καμμένη σειρά όπως λες, καήκαμε κι εμείς μαζί!!! χα χα.. πολύ γέλασα με το γιατρό. εμένα και ο Σόγιερ μου άρεσε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άσε, μας τρέλαναν! χαχαχα
      ααα! ο Σώγιερ :$ πρέπει να αφιερώσω και σ'αυτόν ένα ποστ.. είπαμε! αγαπάμε ξανθά βρώμικα αγοράκια B)

      Διαγραφή